02.12.2019

Bulmacalar Zekayı Nasıl Etkiler?

Beynimizi ne kadar çok kullanırsak, yaşlılıkta demanstan muzdarip olacağımızın olasılığı o kadar yaygındır.


Aberdeen Üniversitesi çalışanları tarafından yönetilen bir grup bilim adamı bu konuyu incelemeye ve bunun doğru olup olmadığını anlamaya karar verdi.

Uzmanlar 1936'da doğmuş 498 katılımcının verilerini analiz ettiler ve 11 yaşlarında istihbarat testini geçti.

Çalışmanın başında, tüm katılımcılar yaklaşık 64 yaşındaydı. Ezberleme hızını ve beyin işlevini değerlendiren ek testlerden geçtiler.

Katılımcılar aynı zamanda dijital karakterleri değiştirmek için testlerden, işitsel ve sözlü testlerden ve değerlendirmelerden geçti, katılımcıların okumaya, bulmaca çözme, örneğin resimli kelime bulmaca 5 harfli cevaplar* ve eleştirel düşünceye olan ilgisini ölçtüler.

Araştırmanın sonuçlarına göre, bilim insanları bulmaca çözmenin zihinsel gerileme seviyesini etkilemediği sonucuna vardılar.

Bununla birlikte, bu tür düzenli etkinlikler, bir insanın hayatı boyunca bilişsel becerilerini geliştirmiştir ve bu nedenle bulmaca çözmeyi, bulmaca çözmeyi veya sudoku çözmeyi sevenlerin yaşlılıkta daha iyi zihinsel yetenekleri vardır.

Bilim insanlarına göre, bulmacalar bilişsel becerilerdeki yaşa bağlı düşüşü tamamen durduramaz, ancak bulmacaları çözmek beynin yaşamın daha erken bir aşamasında daha iyi durumda kalmasını sağlar, böylece zihinsel becerilerdeki azalma o kadar belirgin olmayacaktır.

1 Kommentar:

  1. Bir hafta içinde maksimum rakamlarla onlardan kredi aldığım için dünya kabulünün en iyi şey olduğunu bilmek, herkese en iyi kredi şirketi olarak önereceğim. İletişim; info_globeacceptance@aol.com

    AntwortenLöschen