22.10.2019

Para Kazandıran Mobil Uygulamalar - İnternetten Para Kazanma Fotoğraf

İnternetten para kazanma 2019, para kazandıran mobil uygulamalar ile devam ediyorum. Bu uygulamaların indirme linklerini video açıklamasına ekledim. Tıklayıp indirebilir ve hemen kullanabilirsiniz. Hazırsanız başlıyoruz.



1. WhatsAround / Fotoğraf Paylaş Para Kazan Whatsaround Instagram. Benzeri bir anlık sosyal fotoğraf paylaşım uygulaması. "Anlık" kelimesine dikkat. Çünkü daha önce çektiğiniz ve albümünüzde yer alan fotoğrafları paylaşamıyorsunuz. Sadece uygulama üzerinden anlık çektiğiniz fotoğraflar yayınlanabiliyor. Instagram’dan farkı ise paylaştığınız görsellerin aldığı beğeni ya da WoW oranında Shotcoin kazandırması.
Uygulamadaki "WoW" bir yüksek beğeni ifadesi olarak kullanılıyor. Diğer kullanıcılardan gelen her 20 WoW başına 1 Shotcoin kazanıyorsunuz Ayrıca örneğin profil bilgilerimizi tamamlamak, er takipleri yapmak,diğer görselleri oylamak, yorulamak gibi görevlerden ve seviye atlayarak da kazanabiliyoruz.
Ek olarak kendi referans linkinizden arkadaşlarınızı davet edebiliyorsunuz ve arkadaş başına 30 shotcoin’e kadar kazanabiliyorsunuz. Shotcoin nedir? Shotcoin bu uygulamanın puanına verilen bir isim aslında. Biriken coinlerinizle uygulamanın market bölümünden en sağlam kripto para birimlerinden biri olan Ethereum alabiliyorsunuz.
2850 Shotcoin 1 Ethereum'dur. 1 Ethereum ise 285 Dolar yani şu andaki kura göre 1680 Türk Lirasıdır. Ayrıca markette Amazon ve Strabucks hediye kartları gibi ürünler de var. Fakat bunlar henüz ülkemizde geçerli değil. Bu uygulamanın indirme linkini video açıklamasına ekledim.



2. EyeEm / Fotoğraf Çek Yükle Para Kazan. EyeEm de tıpkı WhatsAround gibi. Instagram tadında bir fotoğraf paylaşım uygulaması. WhatsAround’dan farkı ise eskiden çekmiş olduğunuz ve fotoğraf albümüzde yer alan bir fotoğrafın paylaşılabilmesi.
Yüklediğiniz fotoğrafın başlık ve anahtar kelime bilgilerini girdikten sonra "markette sat" seçeneğini işaretliyorsunuz, sonrasında bir gözden geçirme aşaması başlıyor. Gözden geçirme sonucunda fotoğrafınız beğenilirse. EyeEM marketinde ya da daha profesyonel fotoğraflar satan partner kuruluş olan Getty Images da satışa çıkarılabiliyor.
Hatta EyeEm’de şöyle güzel bir özellik var arkadaşlar. Programı yükledikten sonra izin verirseniz EyeEm, fotoğraf albümünüzü otomatik biçimde tarıyor, ve satışa uygun olan fotoğrafları bulup listeliyor.
Tabi bunu yaparken, WiFi'ye bağlanırsanız iyi olur çünkü epey yüklü bir veri transferi gerçekleşiyor. İnternet paketinizle yapmayın. Hatta çok vakit aldığı için gece uyumadan önce taramaya bırakırsanız, sabaha kadar fotoğraflarınız taranacaktır.
Sabah kadar fotoğraflarınız taranır. Sabah kalktığınızda, fotoğraf albümünüzdeki satışa uygun fotoğrafların listesini görebilirsiniz. İsterseniz bu fotoğrafları hemen EyeEM albümünüze ekleyebiliyorsunuz. Satış olursa da ücreti almaya hak kazanıyorsunuz. Peki fotoğraflarınız kaça satılıyor?
Marketteki fotoğraflarınızı görmek için; https://www.eyeem.com/marketplace de adınızı aratabilir ve çıkan sonuçlardaki bir fotoğrafınızın detayına giderek ardından da oradaki profil bağlantınıza tıklayarak tüm fotoğraflarınızı görebilirsiniz.
Getty images’da ise https://www.gettyimages.com/ adresine gittikten sonra yüklediğiniz fotoğrafın başlığını ve adınızı soyadınızı yazıp aratarak fotoğrafınızı görebilirsiniz. Benim markete kabul edilen 9 fotoğrafım ve Getty Images’a kabul edilen 1 fotoğrafım var. Örneğin bu fotoğrafım EyeEm markette lisans durumuna göre 20 dolar ile 250 dolar arasında satılıyor. Getty Images de ise yine lisans durumuna göre 50 ila 499 dolar arasında satılıyor.
Eğer pazarlama uygun portre ya da obje fotoğrafları çekerseniz bunların satılma olasılığı daha yüksek olur. Peki bu ücretlerin ne kadarını kazanıyorsunuz arkadaşlar? Hem Getty Images'de hem de EyeEm markette bu ücretlerin %50'si hesabınıza aktarılıyor. Geri kalan %50'yi ise komisyon olarak kesiyorlar. Sonra arkadaşlar biriken bakiyenizi uygulamaya tek tanımlı platform olan aypal üzerinden alabiliyorunuz. Bildiğiniz üzere ülkemizdeki çoğu şey gibi Paypal'da kapalı. Bulgaristan üzerinden bir paypal hesabı açarak bakiyenizi çekebilirsiniz. Hem uygulamanın bağlantısını hem de hem de yabancı ülkeden PayPal hesabı açma yöntemi linkini video açıklamasına ekledim. Endişe etmeyin ve para kazandıracak fotoğraflar çekmeye çalışın. Parayı ne yapar eder bir şekilde çekeriz.


3. Streetbees / Anket Doldur Para Kazan. Streetbees genellikle tüketici alışkanlıklarını ve tercihlerini anlayabilmek adına anketler sunan bir pazar araştırma uygulamasıdır. İngiltere merkezli Streetbees’in şu an 87 ülkede 2 milyon civarı kullanıcısı bulunuyor. Uygulama arayüzü WhatsApp’a benziyor. Anketleri de tıpkı WhatsApp'da yazışır gibi dolduruyoruz. Kullanımı kolay ve keyifli. Uygulamayı yükledikten sonra sizin ile ilgili bazı bilgiler isteniyor.
Bunları doldurup ekledikten sonra bu bilgiler ile size uygun anketler gönderiliyor. Uygulamayı yüklemeden önce hemen bir Papara hesabı açmanızı öneririm çünkü başlangıçta bilgileriniz ile birlikte sizden Papara hesabı da isteniyor. Bu istendiğinde hemen Papara numaranızı yapıştırıp göndermelisiniz. Böylelikle anketlerden kazandığınız ücret en geç 2 hafta içinde. Papara hesabınıza yatırılıyor. Papara’dan da bakiyenizi kendi banka hesabınıza kolayca çekebiliyorsunuz.
Peki Streetbees anketleri nasıl? Anketler uygulamadaki canlı hikayeler bölümünde görünüyor. Tatil, ürün tercihi ya da kiler dolabınızdaki ürünler ilgili pek çok farklı kategoride görevler çıkabiliyor. Bana en son gönderilen canlı hikayeyi, anketi göstereyim. Bu görevin konusu tatiller. Başlığın hemen üzerinde de kontenjan bulunuyor. Kontenjan dolduğunda anket de kapanıyor. Elinizi çabuk tutup yapmalısınız. Bu 2 liralık bir anket fakat bazen 5 bazen de 20 lira ödemeye varan anketler gönderilebiliyor.
Bu görevlerde bazen sadece yazışıyor, bazen de hem yazışıp hem de bizden istenen şeyin fotoğrafını gönderebiliyoruz. Bu bazen dolabımızın, bazen arabamızın ya da bazen gittiğimiz tatilin fotoğrafı olabiliyor. Anketi tercihlerimize göre doldurup gönderdikten sonra, etkinlik bölümünde incelemede bekliyor ve incelenip onaylandıktan sonra ödemeyi almaya hak kazanıyoruz. Uygulamanın indirme linkini video açıklamasına ekledim.


4. Bounty / Görev Yap Para Kazan. Bounty, Netaş Wesley Clover Teknoloji Fonu‘ndan 1 milyon dolarlık yatırım alan yerli ve milli bir gizli müşteri uygulamasıdır arkadaşlar. Bounty uygulamasını indirdikten sonra karşınıza bazı anketler ve lokasyon bazlı görevler çıkıyor. Bunları tamamladığınızda görev başına 5 liradan, 15 liraya kadar para kazanıyorsunuz.
Hemen size bir iki görev örneği göstereyim. Mesela burada bir depozito kontrol görevi var. Hemen önce üzerine sonra çıkan ekranda sorular sekmesine tıklayalım. Sorular alanında görevin nasıl yapılacağı tarif edilmektedir.
Burada mesela "Bu görevi yalnızca üzerinde "depozitolu" yazılı 200 ml am şişe coca cola, sprite, fanta ürünlerinden en az birini noktalarda gerçekleştirebilirsin" yazıyor. Yani önce "200 ml cam şişe coca cola, sprite, fanta satan bir market bulmalıyız". Ardından marketin isimini yazacağız ve marketin tabelasının da yer aldığı geniş açılı bir fotoğraf çekeceğiz. Sonra ürünlerin bulnduğu dolabın fotoğrafını, ürünü tüketirken ve şişe üzerindeki depozitolu ibaresinin fotoğraflarını çekip uygulamada istenen alana yükleyeceğiz.
Hemen başlaya tıkladığınızda arkadaşlar görevi tamamlamak için 1 saat gibi bir süreniz oluyor. Bu gibi görevler dışında mesela örneğin tıbbi mümessil, satış uzmanı gibi araba ile çok gezen insanlara uygun mükemmel görevler bulunmaktadır. Bunlardan en önemlileri Benzinlik Denetleme görevleri. Uygulamada belirtilen benzinliklere gidip hizmetin işleyişini, temizliği ya da tabelaları falan denetleyip, fotoğraflayarak kazanç sağlıyorsunuz.
En yüksek ödemeli görevler de bunlardır. Mesela şu 15 liralık göreve bakalım. Bu görevde lokasyonu verilen benzinliğe gitmeni bu alanda bulunan tüm görsel tabelaların fotoğrafını çekmeni istiyoruz. Yani geniş açılı bir kaç fotoğraf çekmeniz iş görecektir. Sorulara bakalım. Özetle fotoğrafları çekiyorsunuz, lokasyonu gönderiyorsunuz ve 15 lirayı alıyorsunuz. Ayrıca sisteme sizin üzerinizden kayıt olan her arkadaşınız için de 100 puan kazanıyorsunuz. Sincap'lar da denilen yerel ve genel liderlik sıralamasında bu puanlar size avantaj sağlıyor. İndirme linkini video açıklamasına ekledim. Sonuncu para kazandıran mobil uygulamamız.


5. Yandex Toloka Mobil. Size daha önce anlattığım Toloka platformunun mobil uygulamasıdır. Burada daha çok lokasyon bazlı görevler bulunuyor fakat bunlar normal görevlerden daha çok kazandıyor. Örneğin masaüstü görevlerinden 3 sent 5 sent kazanırken, mobil lokasyon görevlerinden 30 cent’e kadar kazanma şansınız var.
Tek yapmanız gereken uygulamayı açıp "kurum girişlerinin tespit edilmesi" linkine tıklayıp ardından konumunuza tıklamanız ve yakınınızdaki görevlerden birini seçip yapmanız. O lokasyona gidip başla sekmesine tıklıyorsunuz. Önce kurumun hala yerinde olup olmadığını belirtiyor, sonra fotoğraflarını çekip yüklüyor, ardından yer imini kurum girişinin önüne çekiyor ve kurumun girişi ile ilgili "iki girişi var ya da sağ cephedeki girişi iptal edilmiş gibi" bilgi veriyorsunuz ve gönder’e tıklıyorsunuz.
Göreviniz incelendikten sonra tutar bakiyenize hemen yanstılıyor. Özellikle bir yere gittiğinizde yolunuzun üstünde olan kurumları kaydederek kazanç sağlayabilirsiniz. Para kazandıran mobil uygulamalar videomuzun sonuna geldik. Arkadaşlar bunlar böyle çılgınca para kazandıran uygulamalar değil. Bunlar telefonunuzda bulunsun böyle aşırı yer kaplayan uygulamalar değil. Ara ara aklınıza geldikçe görev yaparak ek gelir elde edebilirsiniz.



Para kazandıran mobil uygulamalar 2019 ve için 2020. İnternetten para kazanma yolları. Blogu daha sık ziyaret edin, bu bağlantıyı arkadaşlarınızla paylaşın! Herkese iyi şanslar!

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen